Cattery La Limpieza
Brits Korthaar fokker

Over ons 

Wij zijn John en Josien. Wij wonen met onze 3 dochters (Babs, Suus en Sterre) in Heerhugowaard. Met de komst van onze Brits korthaar Odette (Blue) werd de liefde voor dit ras steeds groter. Daarom hebben wij besloten om in januari 2015 nog een Brit te nemen genaamd Mirthe (Lilac). Het karakter en het uiterlijk van de brits korthaar is waarom we voor dit ras hebben gekozen. Brits kortharen hebben een evenwichtig en vriendelijk karakter en een makkelijk aanpassingsvermogen, daarnaast zijn ze zeer intelligent, rustig, speels en echte knuffelberen.

 

Op een gegeven moment zijn we ons gaan oriënteren om een cattery te gaan starten met de Brits korthaar. Onze cattery naam was een behoorlijk denk werk. Wij zijn liefhebbers van katten maar ook van Spanje dus voor onze cattery naam was het een idee om iets van onze liefde voor katten te benoemen in het Spaans. Cattery La Limpieza betekend letterlijk Helderheid, Reinheid, Zindelijkheid en Zuiverheid dit past goed bij de brits korthaar.

 

 

Bij ons staat de gezondheid voorop. Ons doel is om naast een mooie en lieve Brits korthaar, vooral het ras in stand te houden. Dit proberen wij te realiseren door de ouder dieren ruim te laten testen. HCM, PKD, FIV en Felv zijn daarvan enkele voorbeelden.

 

 

Wij hebben af en toe een nestje met kittens dat in huiselijke kring opgroeit. Ze worden gesocialiseerd met alle dagelijkse geluiden zoals tv, stofzuigen, kinderen en volwassen.